ВАРИКИНА? VARIKINA! i XI rođendan Ulične galerije

Aleksa Vitorović

June 2023

3 – 15. jun 2023.

 

Pošto smo stari preko jednu deceniju, a i dalje dovoljno mladi, rešili smo da izložbom “ВАРИКИНА? VARIKINA!” pompezno proslavimo naš 11. rođendan uz nastupe *Izdrkotine* *Fibre Vrgov* i *Viking Krew* u subotu, od 19h
Satnica/Lineup:
19h IZDRKOTINA
20:30h FIBRA VRGOV
22h VIKING KREW (premijera debi albuma “OMOJBOŽEJAO”)
*O izložbi i autoru:
“U trećoj smeni fabrike guma čuo se veliki prasak. Dva klinca lupaju automat za gazirane sokove. Na Trgu Marksa i Engelsa cele noći sa razglasa tutnji power electronics. Reka otpadnika kreće na sever grada u potragu za boljim životom. U obrisu prozora sedamnaestogodišnja devojka prvi put se šiša na ćelavo.”
Varikina je eksperimentalni mikroizdavački projekat Alekse Vitorovića sa fokusom na štampu i ručnu proizvodnju ali ne isključivo. Fanzini, knjige, plakati, stikeri, odeća, događaji, usponi i padovi. Pristup i estetika zasnovani su na uradi sam principima, sa korenima u pank i skejt kulturi.
O nastupima:
***Viking Krew je beogradska pank-rep-rejv grupa, osnovana 2014. godine. Od 2017. do danas su stekli kultni status, zahvaljujući energičnim nastupima, mešavinom agresije i humora kroz solo izdanja, kao i kolaboracije sa drugim izvođačima (Lacku, Bore Balboa, Britni, Kanbolex…)
Nakon kraće pauze, vraćaju se pred publiku sa dugo iščekivanim, premijernim izvođenjem albuma “OMOJBOŽEJAO” u izdanju Bassivity Digital. Članovi grupe su Yakov RP (vokali, produkcija), Buki (vokali, produkcija) i Motorollup (DJ, produkcija).
https://www.youtube.com/watch?v=Ur3MkS-MkxM
https://www.youtube.com/watch?v=RnzKGH73_-k
https://www.youtube.com/watch?v=ozQAt_PPeqg