13. Novo doba festival: Marin Remić „S PROVODA NA SPROVOD” + Mambuljica+ u Uličnoj galeriji

Marin Remić

October 2022

7 – 20. oktobar 2022.

 

NEKA NAS STARI TALAS ODNESE SVE U NOVO DOBA!
Treći dan 13. festivala Novo doba nastavlja se izložbom Marina Remića „S provoda na sprovod” u Uličnoj galeriji od 20h
Marin Remić, poznatiji kao Tužni Marin u Čizmama, rođen je u Zagrebu 1995. Bavi se prvenstveno ilustracijom i tetoviranjem, ali i slikanjem murala i crtanjem stripova. Njegov prvi strip „Smak” objavljen je i štampan 2021. godine, u matičnoj izdavačkoj kući Smak Press.

„Posljednji pozdrav posrnulom partijaneru.
Teška je to bila godina za sve nas… višak radne snage, stalni pljuskovi i hladni vjetar, onaj pravi, što dere do kostiju. Zima se razdužila od listopada pa sve do svibnja, a napustila nas je i perilica za rublje. Razbilo se i nekoliko tanjura, a mali burazer je svojom provokacijom zaradio šestar u leđa. Ovako kad se prisjećam i ne zvuči toliko strašno, ali on je danima hodao u krug.
Mi smo kao ekipa i dalje gazili jako, možda i jače nego prije. Malo revolveri, malo TV zvijezde, malo sport i malo ćelija. Ritam se znao, na nama je bilo samo da ga održavamo. Čak se i lightshow u par navrata pojavio u gradu, potpuno nenadano, uopće ne sluteći da ćemo ga kao nekad vozati Savom gore-dolje dok se ne zagrije i zamota u crnilo kao i svi mi ostali izlizani zombiji upitnog kućnog odgoja.
Svaki je ponedjeljak bio novi izazov, koga ćemo, koliko ćemo, di ćemo… sve zbog tog usranog utorka. Onda opet srijeda i četvrtak lagano, dim-dva, ništa previše. Petak ujutro kreće nabrijavanje, izbrijavanje, prebrijavanje i onda lagani aftershave… vikend. A vikend, vikend je bio naš, i to svaki. Svaki do ovog prethodnog kad je mali burazer sa subote na nedjelju taman prije nego što ga DJ dropa sa vrhunca otrčao svoj počasni krug. I tako smo po prvi put prebacili kapute na ramena daleko prije kraja avanture i igrom slučaja svi već u crnom krenuli S PROVODA NA SPROVOD.“
https://www.instagram.com/tuzni_marin_u_cizmama/

Mambuljica+ je jako strava tribjut one man bend Mambuljice i mnogo je zanimljiv.
https://www.youtube.com/watch?v=NyvpzFl1v88

***
Marin Remić, better known as Tužni Marin u Čizmama (Sad Marin in Boots), was born in Zagreb in 1995. He deals primarily with illustration and tattooing, but he also paints murals and draws comics. His first comic book “Smak” was published and printed in 2021 by his own publishing house Smak Press.
Mambuljica+ is a very cool tribute to the one man band Mambuljica and he is very interesting.

Foto: Jahvo Joža