Izložba „9 života, 1 idiota“, Stefana Ćirića i X rođendan Ulične galerije

Stefan Ćirić

May 2022

13. maj – 2. jun 2022.

 

Ove godine petak 13. nije baksuzan, čak naprotiv! Ovo je za nas jedan poseban datum, jer slavimo 10. rođendan Ulične galerije. Za vaše dobro raspoloženje potrudiće se Stefan Ćirić sa izložbom „9 života, 1 idiota“, Baba Roga koji prati njegove vizuale ambijentalnim zvucima, Nemanja Ćirić sa intermecom na bubnjevima, Skrech Majstor Ljuban sa već poslovično dobrim vajbom… Dođite da zajedno uživamo u raznim oblicima umetnosti i trijumfalno proslavimo jednu deceniju kvalitetnog druženja. Svi ste pozvani i dobrodošli.

O izložbi:
Stefan Ćirić AKA Tearzdrop AKA La Drop AKA Mister Cobra AKA Ćirić Stefan je multikulturalni umetnik koji širi svoj rad u nekoliko oblasti. Pokušava da radi svoje stvari koje ga inspirišu na svakodnevnom nivou, ujedinjuju, osvežavaju i istovremeno prikazuju u nekom obliku, bilo da je u pitanju kolaž, ilustracija ili video. Izložba „9 života, 1 idiota“ obuhvata opus njegovog odrastanja i predmete koji ga prate kroz život i nekako ga uvek vraćaju na početak stvaralačkog procesa. Reciklirani i pronađeni materijali izazivaju nove ideje i rešenja koja daju nejasnu sliku o naizgled jasnim stvarima. Naivni i pomalo primitivni pristupi u spajanju nespojivog svedoče o milionima misli koje prolaze kroz glavu 1 idiota, uokvirenih u 9 nejasnih priča.

O autoru:
Rođen 1991. u Beogradu, detinjstvo provodi u Sankt Peterburgu. Dok su mu izleti u dvorove i galerije već punili glavu idejama, televizor, amerikanizacija i razni crtaći inspirisali su ga da krene da crta i precrtava svoje heroje. Igrom slučaja se vraća u Dobanovce pa opet odlazi za Rusiju (Jaroslav) gde upoznaje skejt i pank ekipu. Vraća se u Srbiju 2008. godine i upisuje Univerzitet Metropolitan 2009. Tokom studija se rasplinjuje na razne projekte i izučava sve tehnike sa kojima može da raspolaže u polju dizajna i ilustracije, videa i audio produkcije. Master završava 2014. a nakon toga se posvećuje sebi i svom radu: komercijali, tetoviranju, underground sceni i konstantnim evropskim turnejama sa bendom „Eaglehaslanded“. Danas se bavi brendiranjem za restorane, pravljenjem mercha za bendove, organizacijom koncerata neafirmisanih bednova, sarađuje sa ljudima iz raznih sfera, kako bi primenio svoj talenat u više svrha.
instagram.com/tearzdrop/

O žurci 😊
Baba Roga: babaroga.bandcamp.com/
Skrech Majstor Ljuban: soundcloud.com/ljuban/