Izložba „Disocirani humanoidi”, Benjamin Thollet

Benjamin Thollet

April 2021

9 – 22. april 2021.

Ulična galerija vas sa zadovoljstvom poziva na izložbu „Disocirani humanoidi” francuskog umetnika Bendžamina Tolea (Benjamin Thollet). Izložba će biti otvorena od 9-23. aprila 2021. godine.
Thollet je rođen u Lionu. Prvo je studirao režiju, pa je kroz stvaranje nekoliko kratkih filmova istraživao različita područja ove profesije, posebno montažu. Tada je crtež počeo da zauzima sve važnije mesto u njegovom životu, obeležavajući ga i preuzimajući prednost nad željom da nastavi bavljenje kinematografijom. Prvo je naučio da crta samostalno, a zatim je poželeo da dopuni ovo znanje sa više tehnike i teorije kako bi dublje istraživao pejzaže svog uma. Tako se prijavio na raznovrsne časove crtanja, upoznao nastavnike crtanja i istorije umetnosti koji su mu pomogli da napreduje i omogućili mu da obogati svoju liniju. Danas nastavlja istraživanje, kopa duž linije i nada se novim otkrićima.
Dok na snazi budu epidemiološke mere koje ograničavaju okupljanje većeg broja ljudi na jednom mestu, nećemo praviti zvanična otvaranja izložbi, ali vas toplo pozivamo da posetite galeriju i program koji smo vam pripremili.