Izložba kolektiva Partizanska štampa: „Partizanski dnevnik”

19 mart – 9. april 2021.

 

Od 19. marta do 9. aprila 2021. godine u Uličnoj galeriji će biti postavljena izložba “Partizanski dnevnik”, sitoštamparskog kolektiva Partizanska štampa iz Skoplja.
Partizanska štampa se rodila kao inicijativa 2015. godine u okviru FRIK festivala, a osnovana je i ističe se radom od 2017. godine.
Dok na snazi budu epidemiološke mere koje ograničavaju okupljanje većeg broja ljudi na jednom mestu, nećemo praviti zvanična otvaranja izložbi, ali vas toplo pozivamo da posetite galeriju i program koji smo vam pripremili.

 

O izložbi:
„Партизански дневник су радови настали током прошле године, немаше спас, опасно беше, ризик јак, мила душа и да погинеш колку можеш ке се спасиш.
Иде дунав, а ми идемо у радионици, која је преименована у лабораторија, јер ми то волимо, преименовати ствари новим именом.
Партизанска штампа је уствари нека мутација последњих пионира, изгубљених германци и странци. Жудња за колективни рад, стваралаштва и самоорганизације.
Тачка која настојава да се обои, умножи и продужи како би проузроковала осећања. Рад на себи, у себи, врз себи, најчешће ван себи. Изложба јесте продукција графика, постера, кавера, плаката, фотографије и експерименти у сито штампи настали у сарадњу са различите ауторе и колективи. Ако помислите могло је и боље, није. А горе?
Е горе је море. Идите на море, можда овај дневник није био, али то не значи да нема море у себи. И то ночне. Пробудете се морни копачки и копачи – на трудот црн народ!”
https://www.facebook.com/partizanskastampa/
https://www.instagram.com/partizanprint/