Ne Ta Ko

Andrej Bunuševac

August 2016

26. avgust – 7. septembar

 

Umetničko delovanje Andreja Bunuševca karakteriše likovnost naglašena snažnim simboličkim jezikom. U pitanju su lični zapisi koji odišu specifičnim koloritom, jedinstvenim stilom i autentičnošću. Apstraktan narativ njegovih slika proširuje polje značenja i tumačenja, a upečatljive kompozicije ističu posebne slikarske kvalitete ovog umetnika.

 

Koncept izložbe:

 

Ako bi Kokoška imala Kokošiju glavu, onda Patka mora imati Pačije noge. Otkuda onda pred nama stoji utvrđena činjenica, istina! Da je sva živina porodice Bertrand odjednom postala nogu  Svinjskih i glava Lisičijih i kao takva, zaklala tri krave Bertrandovih? A posle koga krvavog pira se to neprirodno zverje samovoljno utopilo u gradskoj reci, a o čemu posvedoče svedoci, naši časni i ugledni građani. Ne može to tako i opet kažem pred narodom ove skupštine, NE TA KO! Sud grada Briža neće se smiriti dok ne protera iz sebe osobe koje čine takva nedela, ne birajući sredstva, a zarad javnog dobra, do poslednjega! Žozefina Duboi (67 godina starosti, udovica) koja počini ovo nedelo, sud je osuđuje na čerečenje točkom, ali da ne umre na točku, već posle točka, da se javno živa spali na trgu kod pijace. Jer samo smrt te babetine koja opšti sa Vranama i šta sve ne radi… I kako smo se svi složili, presuda da se izvrši odmah, bez pritužbi.

Sudsko veće grada Briža, godina 2016-ta, mesec avgust 26-ti.

 

Andrej Bunuševac

 

 

Andrej Bunuševac, akademski slikar, rođen je 1974. godine u Beogradu. Slikarstvo je diplomirao 2013. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Jovanovića. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama. Od 2012. godine član je slikarske sekcije ULUS-a.