Otvaranje izložbe “Konfuzija” Nebojše Stojkovića

14 – 26. jun 2024.

„Konfuzija” predstavlja vizuelnu igru, na prvi pogled razbacanih elemenata, koja ukazuje na duhovna i emotivna stanja savremenog čoveka u modernom društvu. Pogled jednog urbanog društva gde se život svodi na mehaničke radnje sa preterano puno zadataka koje organsko, duhovno i svesno biće tera na konstantnu trku sa vremenom.

Ceo serijal radova je prožet pitanjima egzistencije, ljubavi, formiranja identiteta, uticajima okoline, osvrtu ka porodici, prijateljstvima i samospoznaji.

Nebojša Stojković (1996, Leskovac) završio je Fakultet umetnosti u Nišu na Departmanu za primenjene umetnosti. Crtanje vidi kao svoj lični dnevnik, terapiju ili najboljeg prijatelja kome može sve da kaže bez tajni, a takođe kao i motivaciju za bolje raspoloženje. Kroz godine sazrevanja i istraživanja svoj način izražavanja je usredsredio na ilustraciju, kao polje na kome najbolj komunicira vizuelno. Trudi se da kroz crtež, igrom različitih grafičkih elemenata i motiva, prenese svoj doživljaj i emocije iz datog trenutka.

behance.net/nebojsamrak
instagram.com/autorskipristup/

Foto sa otvaranja: @nemanja.netz, @ohneeeeee