Otvaranje izložbe Marte Gajić, “Tela i maske”

Marta Gajić

August 2021

6 – 26. avgust 2021.

 

Ulična galerija vas sa zadovoljstvom poziva na otvaranje izložbe Marte Gajić, “Tela i maske”, koja će biti postavljena do 26. avgusta.

Projekat je nastao kao proizvod istraživanja i potrebe za artikulacijom nesvesnih i neverbalnih psihosomatskih sadržaja. Veliki deo radova nastaje u toku pandemije kao odgovor na spoljašnju situaciju koja sa sobom donosi strah, nepoverenje, različite vrste pritisaka i posledično – osećaj izolovanosti, kako od drugih tako i od nas samih. Slike imaju motive tela, kao i maski i lica kao metaforu skrivanja i zaštite onoga što je lično i ranjivo i na taj način očuvanja ili pokušaja očuvanja mentalnog zdravlja. Na kraju, kroz proces slikanja svi delovi doživljaja se sklapaju i projektuju nazad na telo kao prostor koji otkriva unutrašnji narativ.

Marta Gajić je rođena 1985. godine u Beogradu gde je završila Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju. Slikanjem se aktivno bavi od 2016. godine. Do sada je izlagala svoje radove na dve samostalne izložbe. Od 2019. godine pohađa edukaciju za psihodramsku terapeutkinju.