Otvaranje izložbe „Metabumerang” Denisa Ćupića

Denis Ćupić

July 2023

28. jul – 17. avgust 2023.

U Uličnu galeriju dolazi nam Denis Ćupić, grafički dizajner i slikar iz Crne Gore, i predstaviće nam svoju multimedijalnu izložbu u naših 9 panoa! Vidimo se u petak u 21h!

Autor o konceptu izložbe:
„Elementi arhitekture, urbanog inventara, ugao pod kojim se ukrštaju ulice, govor, riječi prolaznika, ispisi na znakovima su reperi našeg pamćenja određene lokacije. Uvijek je memorišemo pod nekom sopstveno izmišljenom imenicom, natpisu, zvaničnim imenom lokacije koji već znamo, ali uvijek toj lokaciji damo neki sopstveni memorijski reper. Sklop elemenata, određenih detalja koje smo zapazili sačinjava sliku kolaža, objekata u pokretu, svi oni stvaraju harmoničan animiran kadar u našim mislima koji se prepliće sa nazivom, da li sa simultanim slovnim ispisom ili samo pejzažnom slikom? Kao stranac na nekom mjestu, prvobitni boravak na toj lokaciji, izoštrava opažanje elemenata, karakteristika, detalja koji bi jače upotpunili cjelokupnu sliku sopstvene imaginacije, karikiramo mjesto. Takav proces dovodi do sopstvenog opažanja koji kod mene lično izaziva potrebu za dijeljenjem tog iskustva, predstavljanjem tog mjesta na sopstven način.“

Denis Ćupić je završio srednju likovnu školu „Petar Lubarda” (Cetinje), diplomirao odsek Grafičke komunikacije u klasi profesorke Ane Matić na Fakultetu likovnih umetnosti Cetinje. Polaznik više radionica na programima „NGO Blokovi – Grafički dizajner ili univerzalni vojnik”; Priština Art Centar – Stacion; FLU Cetinje – FLUID dizajn forum. Učesnik na više grupnih izložbi, a između ostalog i izlagač u okviru kolektiva „ILUSTRESS” na izložbi održanoj 25.06.2021, u Uličnoj galeriji u Beogradu. Zaposlen u „PR centru Podgorica“ od marta 2019. kao grafički dizajner i grafički animator.

Ig: @demenzija