Otvaranje izložbe „Nenasitni” kolektiva Partizanska štampa

26. april – 30. maj 2024.

Pozivamo vas na otvaranje izložbe „Nenasitni” kolektiva i kulturnog centra Pertizanska štampa iz Skoplja, u petak, 26.4.2024. u 8h. Ova izložba je rezultat radionica koje su se održavale u ovom kolektivu utorkom, a kolaži su se pravili od uličnih plakata. Otvaranje je ujedno i promocija knjige nastale u Partizanskoj štampi „Ненаситни / ќе дојдеш еден вторник, ќе направиш колаж” (tehnikа – sito štampa), a za muzičku pratnju pobrinuće se Radio Kanal 103. Vidimo se!

„Nenasitni je izložba kolaža više autora. Sve je započelo kao radionica sa dvoje učesnika, da bi preraslo u zajedničku pasiju i hard-kor seckanje i lepljenje gradskih plakata skinutih sa skopskih, bečkih i berlinskih ulica. Utorkom, u Partizanskoj štampi, pod okriljem Vlada Muratovskog Diva i njegovih vinila, iz jedne obične željice proizašli su sati redovnih mukotrpnih sesija preoblikovanja. Iako još uvek nismo sasvim sigurni jesmo li ljudi (možda smo i krompiri), ali isto kao i ljudi želeli smo više i više, i još više, i još, ne prestajući da skrnavimo gradske ulice u bezuspešnom pokušaju da popunimo prazninu. Neutešni, nenaspavani, neumorni, dočekali smo kraj i ovom izložbom slavimo nasitnost kao prava božanstva!

Učesnici:

Јана Деловска, Дамјан Илиќ, Билјана Димитрова, Стефан Алијевиќ, Јован Гаковски, Јоана Ристеска, Јелена Белиќ, Владимир Муратовски, Велимир Жерноски, Батица Јовческа, Симона Манчева, Ѓорѓи Јаневски, Милош Стојановиќ, Гого од иднината, Душан Стефановски, Ива Станковска, Александра Зографска, Мила Добревска, Иво Мјаумјау (Ќошо), Ѓорѓи Митревси, Ангела Маневска, Лаура Жилет, Вера Роос

Kuratori:
Јана Деловска, Дамјан Илиќ