Samit nesvrstanih u Uličnoj galeriji

Viktor Stoykov

September 2021

10 – 23. septembar 2021.

 

I ove godine imamo veliko zadovoljstvo da ugostimo Samit nesvrstanih u Uličnoj galeriji. Izložbu ćete imati priliku da pogledate do 23. septembra 2021, a otvaranje počinje 10.9.2021. u 21h.

Subkulturna, bugarska mafija nastavlja svoj pohod na jedini mogući, istočnoevropski način. Slojevi generacijskog jaza i harmonije, ujedinjeni nam donose dve izložbe:

*Na zapadu ništa novo”
Fotograf i videograf, Veliko Balabanov i Viktor Stoykov, stariji predstavnici bugarske skejt scene izložiće fotografije nastale tokom snimanja svog skejt filma u Beogradu. Ovaj tronedeljni pohod, snimanja i fotografisanja beogradskih skejtera lokalaca, provincijalaca, beogradskih ulica i njenih žitelja je projekat realizovan od ideje nastale u vatri Samita 2020-e. Vatra se održala i osvetliće put za mlađe generacije koje suljaju, i onih koji će tek da suljaju.

*Skate video manifesto*
Izložba umetnika i skejtera, Yan Lozov-a, predstavnika mlađe generacije, je kombinacija ilustracija i slika koje manifestuju radosna i izazovna iskustva kroz koja skejteri prolaze u svakodnevnom životu tokom stvaranja skejt filma. Inspirisana je istočnoevropskim distopijskim stilom života, i ujedno predstavlja projekciju istraživanja duboko u njegovu srž.

Tokom izložbe održaće se svakojaki skejterski, cirkuski i drugi performansi. Uživo muzika: @24h_cannibal_kitchen & @fikol__