VREDNOST

9. januar – 7. mart

 

Na izložbi je prikazano 8 nagrađenih i 12 pohvaljenih radova sa konkursa za umetničko rešenje grafike u kolekciji GIR Art Print pod sloganom VREDNOST. Nagrađeni i pohvaljeni radovi su na ovaj način postali prva serija u kolekciji GIR Art Print koja će se naći u prodaji u prostorijama GIR Store-a i na internetu.

 

 

Kompanija GIR posvećena je razvoju autentičnog savremenog dizajna nameštaja i kućnih predmeta domaćih autora te u saradnji sa organizacijom Kulturforum ODKR kompanija nastoji da pokrene razvojnu platformu koja podrazumeva teorijsku i praktičnu raspravu u vidu razmene, provere ideja i koncepata sa ciljem da se ostvari prepoznatljivi, autentični portfolio za široku proizvodnju. Kolekcija GIR Art Print je prvi u nizu projekata kojima kompanija GIR namerava da pokrene ovu platormu i odgovarajući program razvoja autentičnog domaćeg dizajna u Srbiji. U konceptualnom središtu ovog razvojnog programa nalazi se pojam „vrednosti“ i njegove moguće interpretacije i materijalizacije u savremenoj umetnosti i dizajnu.

 

Vrednost za kojom tragamo nije unapred određena ili poznata, niti je lako sračunljivi zbir predvidivih faktora proizvodnje i plasmana – to je vrednost utkana u delo i predmet koja mora biti prepoznatljiva i značajna kako za autora tako i za korisnika.

 

mario kolarić

 

Prva nagrada: Mario Kolarić

Druga ravnopravna nagrada: Dragana Krtinić, Jovan Mikonjić, Lovers, Mihailo Prostran, Stefan Jovanović, Valentina Brković i Vesna Pešić.

Pohvale: Aleksandar Denić, Bojan Bilen, Emilija Radojčić, Irena Gajić, Ivana Miljković, Jovana Čajović, Jovana Čajović i Ljiljana Kuzmanović, Mane Radmanović, Milan Cvetković, Milica Balubadžić, Monika Lang, Valentina Brković, Viktor Jan i Željko Lončar.