Weedzor Zoo

10 – 30. maj

 

Životinje koje, u ovom trenutku, mirno stoje pred vama su godinama trenirane da sputaju svoju prirodu i uklope se u očekivano. Međutim, iako oslikane vedrim i jarkim bojama, svaka od životinja već na drugi pogled postaje gotovo pa epitom revolta i besa, pa onda i svesti o tome da su one – baš kao i svi oko njih – u istom kavezu, nezavisno od snage i veličine. Stameno noseći svoje simbole neiskvarenosti i vrednosti uokvirenih zlatnom bojom iznad velikih podočnjaka , ove životinje hipnotišu plen (posmatrača), navodeći ga da promisli stvari dublje od onoga što je na površini.

 

 

Ovaj jedinstveni Zoo vrt okuplja čopor životinja koji u svojim prirodnim staništima, zajedno, ne bi opstale ni u basni, pa je njihova izuzetnost utoliko veća i značajnija. Gledajući se oči u oči sa nesvakidašnjim i drugačijim, mi aktivno spoznajemo sebe, i sve oko sebe. Iako smo od ovih životinja udaljeni miljama, njihov karakter i osobine razaznajemo u svakodnevnom mimoilaženju sa našim sugrađanima, pa onda i u interakciji sa svojim prijateljima, porodicama.

 

I dok posmatrate ove životinje vedrih boja, sa besom u očima i podočnjacima koje nose svuda, porazmislite o sledećem: Da li ovaj kavez štiti nas od njih, ili njih od nas?

 

 

Ivan Vidović rođen je u Beogradu 1986. Diplomirao je na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu, na odseku za grafički dizajn i vizuelne komunikacije. Učestvovao je na mnogim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, kao i na brojnim festivalima kao autor. Bavi se street-artom, njegovo najveće interesovanje je oslikavanje platna i izrada garderobe i aksesoara u okviru WEEDZOR brenda. Ovo je njegova druga samostalna izložba. Više o njegovom radu:

www.weedzor.com/
www.instagram.com/weedzor22/