Inex Cirkus Teatar / Nune Nune Duo / Ljuban Scratch Majstor

Na otvaranje izložbe “Screwed and Tattooed” studija The Steet , u petak 26. maja, u Uličnoj galeriji, nastupili su Inex Cirkus Teatar, Ljuban scratch majstor i Fantastični Nunenune Duo.

 

 

Ineks Cirkus Teatar je organizacija za razvoj i popularizovanje savremenog cirkusa. Čine ga umetnici različitih orijentacija koji poznаju žonglirаnje, mаnipulаciju objektimа, аkrobаtiku, ekvilibrizаm, tehniku klovnа i druge cirkuske veštine. Spojeni zajedničkom idejom da pozorište treba da postoji i van institucija, 2013. godine su pokrenuli Inex teatar u zgradi nekadašnjeg Inex filma, kao jedinstveni, nezavisni prostor namenjen novom cirkusu, alternativnom pozorišnom izrazu , teatru pokreta, performansu, lutkarstvu, uličnom teatru i sl. Ineks Cirkus Teatar, sada na novim lokacijama, podjednako radi na performansima i edukaciji, otvoren za nove ideje, uvek u potrazi za novim prostorima koje će transformisati.

 

 

Fantastični Nunenune Duo su ulični bend iz Beograda, nastavljači tradicije trubadura. Putuju Evropom i sviraju po ulicama, trgovima, podzemnim prolazima i gde god to uslovi dozvoljavaju. Muzički repertoar im se kreće od jazz standarda preko poznatih tema iz crtaća i filmova do ciganskih i balkanskih pesama u nekim novim aranžmanima. Čine ga Nuša Bubnjević – glas, daira i kazoo, i Nemanja Pavi Jovanović – harmonika.