Polimorf & Ludifico

Dev9t

January 2018

22. decembar

 

Otvaranje izložbe Dev9t u ogledalu, pratio je performans vatrenim rekvizitima koji je izvela Mira Beba Dobrković iz Cirkus teatra LudificoPolimorf kolektiv predstavio je svoje skulpture.

 

 

Ludifico je organizacija koja se bavi izučavanjem, prezentacijom i popularizacijom Cirkuskih veština.

 

 

Polimorf je slobodan kolektiv skulptora, slikara, ilustratora, uličnih umetnika, grafičkih i industrijskih dizajnera i scenografa sa sedištem na Novom Beogradu. Zvanično i legalno oformljeni u martu 2013. prevashodno su se okupili zbog podrške, praktične ili bilo koje druge, kao i da radeći zajedno pokušavaju da neguju nesputanu razmenu ideja.

 

 

DEV9T je mesto za sve. Za umetnike i one koji to žele biti. Za sve pojedince i grupe koji žele da stvaraju, da uče, da probude sopstvenu kreativnost, da se druže i zabavljaju, da budu korisni… Zamišljen je kao umetnički komjuniti i kota na kojoj se dešava sinergija između posetilaca i učesnika, između dnevnog i noćnog programa, između onih koji su umetnici profesionalci, onih koji to tek žele da postanu, ali i onih koji samo žele da probude svoju umetničku stranu. Jedini način da se to zaista i desi, jeste da svi učestvuju.

Nekoliko godina Dev9t se trudi da pokaže da umetnost znači sve -kreativnost u poslu, u porodici, u svemu čime jedan čovek može da se bavi. I zato se na Dev9t ne vidi samo umetnost, već i proces stvaranja umetnosti, prijateljstava, budućnosti… Tako su posmatrači često podstaknuti da postanu stvaraoci.

Zbog toga je Dev9t slogan Stvaraj dalje, jer jedino na talasu sopstvenog stvaralačkog pogona i uz uvažavanje i razumevanje da su za stvaralaštvo sposobni i oni preko puta nas, čovek može daleko da stigne i postane bolji.