Ptice

Dve mlade i talentovane autorke koristile su naš prostor kao poligon umetničkog dela, a njihovi radovi, kombinovanjem crteža, skulpture, muzike i zvuka, angažovali su javni prostor sa željom da izmeste prolaznika u jedan drugačiji, pažljivo osmišljeni ambijent. Primarna funkcija instalacije Ptice bila je preispitivanje odnosa urbanog prostora i elemenata iz prirode, i mogućnosti njihove međusobne transformacije do potpunog izmeštanja iz stvarnosti. Emitujući zvuke ptica i postavljajući skulpture koje simuliraju jato u strogi centar grada koji oskudeva onim što percipiramo kao priroda, stvorena je jedna vrsta ambijenta koji je na tom mestu zapravo nemoguć i preispitan odnos ove dve sredine, kao i mogućnost njihove trasformacije i koegzistencije.

 

 

Bojana Atlija rođena je 1983. u Beogradu. Završila je osnovne i master studije na FLU, vajarski odsek. Dobitnica je nagrade FLU za crtež. Učestvovala je na brojnim Artist-In-Residence programima u Srbiji i inostranstvu. Izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi, (istaknute: Između Privatnog i Javnog, UMSB, Savremeno internacionalno bijenale umetnosti i veština u Nantongu, Kina, Teško je biti… u vremenu, prateći program 47 BITEF-a 13). Bavi se crtežom, skulpturom i instalacijom. Stalni saradnik galerije Liberarti u Trstu. Njen rad može se videti u javnom prostoru u okviru Sportskog centra Olimp u Beogradu, u Dubravici, Slovačka i u Zepter muzeju u Beogradu. Član ULUS-a od 2015.

Maja Ćurčić rođena je 1984. U Beogradu. Diplomirala je na FMU, odsek za teoriju i opštu muzičku pedagogiju. Bavi se primenjenom muzikom i pedagoškim radom.